Yeni Ufuklar’dan dünyaya ilk sinyal geldi

yazar:

kategori:

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA)’nın güneş sistemindeki en uzak noktaya gönderdiği Yeni Ufuklar isimli uzay aracı, alçak uçuşunu gerçekleştirdi. Güneş sisteminin en uzak noktasında bulunan ‘Ultima Thule’ye gönderilen araç, alçak uçuş görevini başarıyla tamamlayarak dünyaya sinyal gönderdi. Görevin tamamlanması NASA’da coşkuya sebep olurken yapılan açıklamada, Yeni Ufuklar isimli aracın Ultima Thule’nin yakınlarından hasar almadan geçtiğini belirtti.

Yeni Ufuklar operasyonunun yöneticisi Alice Bowman, “Dünya’dan en uzak noktadaki alçak uçuşu gerçekleştirdik.” dedi. Uzay aracının gök cismine en yakın olduğu ana dair ilk sinyal, uçuştan 10 saat önce geldi. Yeni Ufuklar isimli araç, güneş sistemiyle sırları aralamak için cisimle ilgili bilgi toplayacak. Operasyon boyunca çekilecek binlerce fotoğraf dünyaya gönderilecek. Elde edilecek tüm görüntülerin dünyaya ulaştırılması ise 20 ay sürecek.

DÜNYA’YA 6,4 MİLYAR KİLOMETRE UZAKLIKTA

Güneş sisteminin en uç noktasında yer alan Ultima Thule isimli gök cismi, dünyaya 6,4 milyar kilometre uzaklıkta yer alıyor. Hakkında bilinenlerin oldukça sınırlı olduğu gök cismi Güneş’ten 4 milyar, Pluton’dan 1 milyar mil uzaklıkta bulunuyor. Ultima Thule’nin yer aldığı bölgede 4,6 milyar yıl önce güneş sisteminin oluşması sonrasında ortaya çıkan kaya parçaları ve cüce gezegenler bulunuyor.

Yeni Ufuklar göreviyle güneş sisteminin sırlarının aydınlatılması hedefleniyor

GÜNEŞ SİSTEMİNİN SIRRI ÇÖZÜLÜYOR

NASA’nın Yeni Ufuklar adını verdiği görevin tamamlanması durumunda güneş sisteminin bilinmeyenlerinin günyüzüne çıkarılması amaçlanıyor. 2006 yılında ilk kez fırlatılan Yeni Ufuklar, 2016 yılında güneş sisteminin en küçük gezegeni Plüton’u görüntülemeyi başarmıştı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.