Hastane servisinde doğum yapan kadın bebeğini kaybetti

yazar:

kategori: ,

Zonguldak’ta rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan hamile bir kadın apandist ameliyatı oldu. Doğum sancısı artan kadın, yer olmadığı için bebeğini doğumhane dışında dünyaya getirdi. Talihsiz annenin bebeği 45 dakika hayatta kalabildi.

Zonguldak’ta yaşayan Hatice Akkol, 22 haftalık hamileydi. İşyerinde rahatsızlanınca Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık ve Uygulama Merkezi’ne kaldırıldı. Apandisit teşhisi konulan genç kadın, aynı gün ameliyata alındı ama genç anne adayının çilesi bundan sonra başladı.

Hatica Akkol, apandisit ameliyatının ardından yer olmadığı için beyin cerrahisi servisine yatırıldı. Burada doğum sancıları başlayan kadına beyin cerrahisi servisi hemşireleri müdahale etse de çare olamadı.

Talihsiz kadın doktorlara ulaşılamadığı gerekçesiyle hastanede tek başına doğum yaptı – dha

DOĞUMHANEYE ALINMADI, BEBEĞİNİ KAYBETTİ

Doğum sancısı tutan genç kadın, “Saat 9’dan akşam 11’e kadar kimse bana müdahalede bulunmadı. Beyin cerrahisi hemşiresi, ‘Güzelim ne yapabiliriz. Doktorları çağırıyoruz ama gelen yok.’ dedi. Onlar da çaresizdi.” ifadelerini kullandı.

Sancıları artan kadın beyin cerrahisi servisinde yattığı yatağında kendi başına doğum yaptı. Hayatının travmasını yaşayan genç anne, yaşadığı dehşet verici olayı, “Yatağımın kenarında ben kendi başıma doğum yaptım. Servisin ortasında sedyeye alındım, sedyedeyken müdahale edildi ve bebeğimin kordonu kesildi. Hiçbir doktora ulaşamadıklarını ve beyin cerrahisindeki kemaraları işaret ederek, ‘Beyin cerrahisi servisi ortasında mı doğum yapacak’ diye kameraları işaret ettiklerini gördüm.” dedi.

Sedye üzerinde doğum yapan kadının bebeği yalnızca 45 dakika yaşayabildi -dha

KUCAĞINA ALDIĞI BEBEĞİ 45 DAKİKA YAŞADI

Doğumhanede yer olmadığı gerekçesiyle beyin cerrahisi servisinde doğum yapmak zorunda kalan genç anne, doğurduğu bebeğini yalnızca 45 dakika kucağına alabildi. Hastane yönetiminin ihmalle suçlayan genç anne, “Anne olarak yaşadıklarıma asla razı olmayacağım.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.