Suriye sınırındaki askeri birliklere sevkiyat sürüyor

yazar:

kategori:

TSK’nın Menbiç’e yönelik harekat hazırlıkları hız kesmeden sürüyor. Terör örgütü YPG’nin işgali altında bulunan Menbiç’e Esad rejimine ait kuvvetlerin girdiği iddiaları, Türkiye tarafından henüz doğrulanmasa da Mehmetçik’in Menbiç’e harekat hazırlıkları bugün de sürdü. TSK, Suriye sınırına askeri sevkiyatına devam ederken, tanklar ve zırhlı araçlar Gaziantep Karkamış’taki sınır kapısına yönlendirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve Özgür Suriye Ordusu’na mensup kuvvetler, Menbiç’e açılan kapı konumundaki Cerablus’ta toplandı. TSK,’nın 2016 yılında başlattığı Fırat Kalkanı Harekarı sonrasında terör ögürü IŞİD’den temizlenen Cerablus, o tarihten bu yana Mehmetçik’in kontrolü altında.

Türkiye’nin dört bir yanındaki birliklerden sevkiyat sürüyor

TSK, KUVVETLERİNİ CERABLUS’TA TOPLUYOR

Olası Menbiç harekatının en önemli noktası Cerablus olacak. 2016 yılında IŞİD’den temizlenen kentte toplanan TSK ve ÖSO kuvvetleri buradaki hazırlıklarını sürdürürken, Türkiye’nin dört bir yanındaki askeri birliklerden Cerablus’a sevkiyat devam ediyor. Menbiç’e yönelik kapsamlı bir harekata hazırlanan TSK, Hatay’dan 50 adet tankı bu bölgeye sevk etti.

MASADA MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR

Menbiç’i işgal eden terör örgütü YPG’nin geri çekilerek bölgeyi Esad’a bağlı güçlere bıraktığı yönündeki açıklamaların ardından Türkiye ile Rusya cephesinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Türk ve Rus yetkillilerin önümüzdeki günlerde bir araya gelerek gelişmeleri değerlendirmeleri beklenirken, TSK bu gelişmelerden bağımsız olarak harekat hazırlıklarını sürdürüyor.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.