Ekrem İmamoğlu: İstanbul Ankara’dan yönetilemez

yazar:

kategori:

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Ekrem İmamoğlu, bugün düzenlenen tanıtım toplantısında konuştu. İstanbullular’a vaatlerini sıralayan İmamoğlu, “İstanbul, Ankara’dan yönetilemez.” diyerek güçlü yerel yönetim vurgusu yaptı.

İstanbul’a ilişkin vaatlerini 5 başlık altında toplayan İmamoğlu’nun en dikkat çeken önerisi ise, kent için önerdiği anayasa oldu. Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un yönetiminde kadınlara özel bir yer ayırmayı vaat etti.

Bugün düzenlenen törenle İstanbullular’ın karşısına çıkan İmamoğlu, ‘İmamoğlu varsa çözüm var’ sloganını kullandı. İstanbulla ilgili 5 somut önerisinin olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Birinci olarak İstanbul’un ulaşım ve trafik sorununu çözmek. Kent yoksulluğu ile mücadele etmek ve pahalı yaşamı ucuzlatmak. Üç, doğru kentsel planlamayla çevre, imar ve deprem sorunlarını çözmek. Dört, İstanbul’un işsizlik sorununu çözmek. İstanbul’u bir çekim merkezine dönüştürmek. Beşinci ve en önemlisi yaşam kalitesini yükseltmek. Kültür, sanat ve spor faaliyetlerini sadece 14  ilçeye değil, tüm İstanbul’a yaymak. dedi.

İmamoğlu, İstanbul’da en önemli sorun yaşam kalitesini yükseltmek dedi.

5 TEMEL SORUNA 5 TEMEL ÇÖZÜM

İstanbulla ilgili vaatlerini sıralarken 5 temel sorunu çözmeye talip olduğunu ifade eden Ekrem İmamoğlu, “5 temel sorunu, 5 çözüm yoluyla çözeceğiz. Her şeyden önce bir kent anayasasını hayata geçireceğiz. Toplumsal uzlaşıyla, uzun vadeli çalışacağımız yeni bir mutabakat belgesiyle kente özen ve insana saygı anlayışıyla, demokratik katılım ve ortak akılla, sürdürülebilirlik ve inovasyonla, yaşam kalitesi önceliğiyle.” ifadelerini kullandı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.