Erdoğan: Elitler bu ülkeye asalak gibi yapıştı

yazar:

kategori:

Necip Fazıl Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan kültür, sanat ve edebiyat alanında geçmişte yaşananlara tepki gösterirken, “Kaymağını yedikleri bu ülkeye adeta asalak gibi yapışan elitler, kültür hayatının çoraklaşmasının nedenidir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Necip Fazıl Ödül Töreni’nde konuştu. Necip Fazıl’ı anlatırken, “Hatasıyla, sevabıyla o bizim şairimizdir. Bu milletin bir değeridir.” ifadelerini kullanan Erdoğan, kültür alanındaki çoraklaşmadan sorumlu tuttuğu ‘elitlere’ yüklendi.

Kültür, sanat ve edebiyat alanında geçmişte yaşananlara tepki gösteren Erdoğan, “Türkiye’nin düşünce ve yazı hayatı çok uzun yıllar her türlü keyfiliğin ve bağnazlığın sergilendiği bir alan olmuştur. Bu kesimin senelerdir baş tacı ettiği, ödüle boğduğu bir çok ismin tek alameti farikası, kendileriyla aynı marjinal ideolojik kabileye mensubiyetleridir.” dedi.

MİLLETE TEPEDEN BAKTILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eleştiri oklarının hedefini ‘elitler’ diye tanımladığı kesime yöneltirken çok sert ifadeler kullandı.

Erdoğan, “Millete tepeden bakan, kendi insanını hor gören, kaymağını yedikleri bu ülkeye adeta asalak gibi yapışan elitler, Türkiye’nin kültür hayatının çoraklaşmasının başlıca müsebbiplerdir.” dedi.

NECİP FAZIL’I HEDEFE ALDILAR

Şair Necip Fazıl’ın hedefle alındığını belirten Erdoğan, Necip Fazıl’ın son nefesine kadar ‘statüko’ tarafından hedefe konulduğunu söyledi.

“Tam sekiz kez hapse giren üstad, 79 yaşında yine ardında bir mahkumiyet kararı bırakarak göçmüştür. Sırf baskılara boyun eğmediği için takunyalı, gerici, süper mürşid denilerek tahfif edilmiştir.” dedi.

Gençlere Necip Fazıl’ı okumalarını öneren Erdoğan, “Üstad Necip Fazıl’ın kaynağı bu milletin değerleridir. Eserleri bu yüzden hala coşku uyandırmaktadır.” ifadelerini kullandı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.