İşsizler ordusu 4 milyona yaklaştı

yazar:

kategori:

Eylül 2018 işsizlik oranları açıklandı. TÜİK verilerine göre Eylül ayı işsizlik oranı 11,4 olarak hesaplanıken, işsiz vatandaş sayısı 4 milyona yaklaştı.

Türkiye İstatiktis Kurumu (TÜİK) eylül ayına ait işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre, Eylül 2018’de işsizlik oranı yüzde 11,4 olarak hesaplandı. Geçtiğimiz yılın aynı ayında yüzde 10,4 olan işsizlik oranları yüzde 0,8 artış gösterdi. İşsizlik oranlarında Ağustos ayından bu yana ise yüzde 0,3 puanlık bir artış meydana geldi.

İşsiz vatandaş sayısı 4 milyona yaklaştı

İŞSİZ VATANDAŞ SAYISI 3 MİLYON 749 BİN

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül ayı işsizlik rakamlarını da açıkladı. TÜİK verilerine göre Eylül 2018 itibariyle 3 milyon 749 bin vatandaş işsiz durumda. Geçtiğimiz yılın Eylül ayına göre işsizlik artış gösterdi. Eylül 2017’den Eylül 2018’e 330 bin vatandaş daha işsiz kaldı. 

TÜİK verilerine detaylı bakıldığında ise tarım dışı alanda işsizlik yüzde 13,5 olarak hesaplandı. Bu göstergede de yüzde 0,7’lik bir artış söz konusu oldu. 

Gençlerin iş bulma ümidi giderek tükeniyor. Türkiye’de genç işsizlik oranı yüzde 21,6

GENÇ İŞSİZLİĞE ÇARE BULUNAMIYOR

Türkiye’de genç işsizliğin önüne geçilemiyor. TÜİK verilerine göre genç işsizlik oranı geçtiğimiz yıla göre artış gösterdi. Genç nüfusta işsizlik geçtiğimiz yıla göre yüzde 1,6 oranında artış gösterdi. Toplamda genç nüfus işsizlik oranı yüzde 21,6 olarak hesaplandı.

KAYIT DIŞI İŞSİZLİK

TÜİK verilerine göre kayıt dışı işsizlik yüzde 33,8 olarak gerçekleşti. 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.