Yeni yüzyılın en karlı mecrası sosyal medya

yazar:

kategori:

Sosyal medyada takiçilerini katlayan kullanıcılar, bununla paralel olarak kazançlarını da katlamayı başardı. Yüzyılımızın en kârlı mecralarından olan sosyal medyayı kazanç kapısı haline getirenler nasıl para kazanıyor? İşte sosyal medya üzerinden para kazanmak isteyenler için altın değerinde tavsiyeler…

Yeni yüzyılın en büyük alışkanlıkları akıllı telefonlar ve gelişmiş bilgisayarlar ile tüm yollar sosyal medyaya çıkıyor. Dünya çapında milyonlarca insan, bir tık ötedeki sosyal dünyaya her gün giriş yapıyor. Hal böyle olunca girişimci beyinler, sosyal medyayı bir gelir kapısı haline getirmek için kollarını sıvıyor. Seda Çıtak bunun en bilindik örneklerinden sadece bir tanesi…

HOBİSİNİ PAYLAŞTI PATRON OLDU

Tasarım yapmaya hobi olarak başlayan Seda Çıtak, tasarımlarını sosyal medyada paylaştı. Genç kadının paylaşımları sosyal medyada binlerce kişi tarafından beğenilince, Seda Çıtak’a iş hayatının kapıları sonuna kadar açıldı. Genç tasarımcı, sosyal medya sayesinde hayalini kurduğu tasarım atölyesinin sahibi oldu.

Ella Tasarım’ın sahibi Seda Çıtak, sosyal medya paylaşımları sayesinde kendi işletmesini kurdu

Patik ve emzik taşlayarak ilk adımlarını atan Seda Çıtak, tasarımlarını sosyal medyada paylaştıktan sonra büyük kitlelere ulaşmayı başardı. Seda Çıtak’ın tasarladığı anne ve çocuk kıyafetleri şimdi dünyanın pek çok noktasından alıcı buluyor.

SOSYAL MEDYANIN DİĞER KAZANANLARI: FENOMENLER

Sosyal medya fenomenleri de farklı içerikler üreterek benzer şekilde para kazanabiliyor. İçerikleri sayesinde geniş kitlelere ulaşan fenomenler, aldıkları reklamlarla da gelir elde ediyor. Paylaşımlarıyla binlerce kişiye ulaşmayı başaran sosyal medya fenomenleri, yaptıkları reklamlarla da takipçilerinde satın alma isteği uyandırıyor.

YouTuber Alper Rende’nin 1 milyondan fazla takipçisi var

TEK FOTOĞRAFTAN BİNLERCE TL KAZANIYORLAR

Sosyal medyada fenomenlerin paylaştıkları her içeriğin (post) bir bedeli var. Bir fotoğraftan binlerce lira kazanabilen fenomenler, son dönemde İnstagram’ın story özelliğinden de reklam paylaşımları yapıyor.

Tek tık ile para kazanmak kulağa ne kadar hoş gelse de fenomenlere göre bu iş göründüğü kadar kolay değil. YouTuber Alper Rende, “İşin o kısmı göründüğü gibi değil.” dedi.

Sosyal medya fenomenleriyle ilgili en çok merak edilen konu ise aylık kazançları. Social Blade fenomenlerin aylık yaklaşık kazançlarını açıkladı. On binlerce TL’nin konuşulduğu aylık rakamlar, fenomenler tarafından ‘abartılı’ bulunuyor.

FENOMENLER VERGİ ÖDÜYOR MU?

Ayda on binlerce TL kazanç elde elebilen sosyal medya fenomenleri vergi ödüyor mu? YouTuber Alper Rende, bu soruya “Hepimiz vergilerimizi ödüyoruz.” yanıtını verdi. Sosyal medyada ürün tanıtımı yaparak gelir elde eden isimler, yeni düzenlemeyle Maliye Bakanlığı’nın denetimi altına girdi. Fenomenlerin hem sosyal medya hem de banka hesapları takibe alınırken, gelirini tebliğ etmeyen kullanıcılara para cezası kesiliyor.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.