Okullarda logolu yiyecek dönemi başlıyor

yazar:

kategori:

Milli Eğitim, Sağlık ve Tarım Bakanlığı’nın ortak projesi olan ‘Okullarda Logolu Yiyecek’ projesi, düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Okul kantinlerinde ve kafeteryalarında satılacak yiyecek ve içeçeklerin standartları yeniden belirlendi. Buna göre üzerinde okul logosu bulunmayan yiyecek ve içeçekler kantin ve kafeteryalarda satılmayacak. Yeni eğitim ve öğretim yılında okul kantinlerinde, logosu bulunan yiyecek ve içeçekler satılabilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Enerji yoğunluğu yükseldikçe çocukların öğrenme ve öğretme faaliyetlerindeki verimliliklerinde de bir problem oluşmaya başlıyor.” ifadelerini kullanarak okul logosu uygulamasını tanıttı.

Okullarda yiyecek ve içecek standartları 2016 yılında belirlenmişti. Düzenlemeyle şeker, çikolata, cips, gazlı içeçekler ve enerji içeceklerinin satışı yasaklanmıştı. Bunların yerine tam tahıllı sandviçler, tost, süt, yoğurt, ayran, ceviz, fındık, badem, taze ve kuru meyvelerle birlikte yumurta satışına izin verilmişti.

Yeni düzenlemeyle üzerinde okul logosu bulunmayan ürünler okul kantinlerinde satılamayacak.

SAĞLIKLI GIDA LOGOSU TAŞIYAN ÜRÜNLER SATILACAK

Okul kantin ve kafeteryalarında satılan yiyecek ve içeçeklerle ilgili düzenlemelerin ilk adımını 2016 yılında atan hükümet, ‘Okul Logosu’ uygulamasıyla tüm bu düzenlemeleri tek çatı altın toplamış oldu. Belirlenen niteliklere sahip olan yiyecek ve içeçekler, ‘Okul Logosu’ ile işaretlenecek ve çocuklara satılabilecekken, niteliklerin dışında olan ürünler okullarda satılamayacak.

Son yıllarda çocuklarda ortaya çıkan obezite rahatsızlığının önüne geçmek isteyen bakanlık, Okul Logosu uygulamasıyla hem sağlıklı hem de derslerinde başarılı nesilller yetiştirmek istiyor.

BAKANLIK’TAN OBEZİTE UYARISI

Çocuklara okullarsa sağlıklı ürünler tüketmeye sevk eden bakanlık, ailelere de benzer konuda uyarılarda bulundu. Türkiye’de her 5 kişiden birinin obez olduğunu belirten Bakan Pekdemir, “Bunun ülkeye yıllık ekonomik maliyeti 20 milyar lira. Bizler okulda, sizler evde eğer sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırabilirsek, gelecek nesillerimizi de garanti altına almış oluruz.” diye konuştu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.