Münbiç harekatı için son hazırlıklar tamamlandı

yazar:

kategori:

Terör örgütü YPG’nin işgali altında bulunan Menbiç’e yönelik harekata çok kısa bir süre kaldı. Harekata ÖSO güçleriyle birlikte girecek olan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye sınırına yönelik askeri sevkiyatını tüm hızıyla sürdürürken, sınırın Suriye tarafında da hareketlilik yaşanıyor. Münbiç’e en yakın nokta olan Cerablus’ta toplanan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, tüm hazırlıklarını tamamlarken, harekat emrini beklemeye başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolünde bulunan Dadat Köyü, Menbiç’e açılan kapı olarak gösteriliyor. Buradaki askeri üsse tank ve obüs sevkiyatları devam ediyor.

Fırat Kalkanı Harekatı sonrası terör örgütü unsurlarından temizlenen Cerablus’ta günlük hayat her geçen gün normale dönüyor. Cerabluslular, sokaklara çıkmaya başlarken esnaflar da dükkanlarını açarak işlerinin başındaki yerlerini alıyor. TSK’nın Cerablus’ta kontrolü sağlamasının ardından kentte yeni polis teşkilatı,adalet kurulu ve eğitim sistemi oluşturuldu.

TÜRKİYE’NİN YARDIM ELİ CERABLUS’A UZANDI

Cerablus’ta bölge halkınına en büyük yardımı TSK ulaştırdı. Türkiye’nin bölgede yaptırdığı hastaneye Cerablus’un dışında Menbiç gibi pek çok kentten hasta akın ediyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.