Manuş Baba’nın çalıntı şarkıyla zirveye yerleştiği kesinleşti

yazar:

kategori:

Manuş Baba’nın son dönemde çokça dinlenen Eteği Belinde isimli şarkısının çalıntı olduğu iddiları MSG (Musiki Eserlei Sahipleri Grubu Meslek Birliği) tarafından onaylandı. YouTube’da 80 milyona yakın dinlenme rakamlarına ulaşan Eteği Belinde isimli şarkının Atilla Yılmaz imzalı Senden Gayri isimli şarkının kopyası olduğuna karar veren MGS, konuyla ilgili açıklamasını kamuoyuyla paylaştı.

Eserin gerçek sahibi Atilla Yılmaz’ın, Eteği Belinde isimli şarkının 2005 yılında kendisi tarafından piyasaya sürülen albümde seslendirdiği Senden Gayri isimli şarkıdan çalıntı olduğu yönünde şikayette bulunmuştu.

Atilla Yılmaz’ın başvurusunu değerlendirmeye alan MGS, şarkının büyük oranda Senden Gayri ile birebir aynı olduğuna kanaat getirdi. MGS açıklamasında, Eteği Belinde isimli şarkının tempolarında yer yer farklılıklar olsa da nağmelerinde birebir  olarak Senden Gayri isimli şarkıyla aynı olduğu belirtildi.

MANUŞ BABA’NIN AÇIKLAMASI ANLAŞILAMADI

Olayın patlamasının ardından sosyal medya üzerinden bir açıklama metni yayınlayan Manuş Baba, sosyal medya üzerinden kendisine gösterilen tepkilerin ağır olduğunu savundu. Şarkının çalıntı çıkmasının ardından hakkında yapılan hırsız yorumlarına tepki gösteren şarkıcı,  “‬ ‪Vaktiyle atari salonunda oyun oynamak için evden ufak tefek bir şeyler arakladığımız oldu da böyle ‘hırsız’ damgası vurularak ortada dolaşan haberler mevzusu biraz ağır yani.” diye konuştu.

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.