Koyun otlatırken liseyi bitirdi şimdi üniversiteye hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Ortaokuldan sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle lise eğitimine devam edemeyen Giresunlu çoban, koyun otlatırken kendi imkanlarıyla lise eğitimini tamamlayarak diplomasını aldı. 25 yaşındaki Mustafa Bıçakçı, sonraki hedefinin Orman Muhafızlığı olduğunu söyleyerek üniversite sınavlarına hazırlanıyor.

25 yaşındaki Giresunlu çoban Mustafa Bıçakçı’nın hikayesi, şahit olanlara ilham kaynağı oluyor. Ortaokulu bitirdikten sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kalan genç adam, çobanlık yaparak ailesine destek oldu. İçindeki eğitim ateşini bir an olsun söndürmeyen genç çoban, hayvan otlattığı zamanında lise eğitimini dışardan tamamlamayı başardı.

HAYALLERİ PES ETMESİNE ENGEL OLDU

Lise diplomasını dışardan alan Mustafa Bıçakçı, “Şu anda liseyi bitirdim. Üniversiteye de dışardan hazırlanıyorum. Hedefim Orman Muhafaza Memuru olmak” dedi.

Bir yandan hayvancılıkla uğraşırken diğer yandan eğitimine devam etmenin oldukça zor olduğunu belirten genç çoban, “Zor yanları da keyifli yanları da var. Bu iş özellikle kar yağarken, soğuk havalarda daha zor bir hal alıyor.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.