İtalyan futbolunda ırkçılık yeniden hortladı

yazar:

kategori:

Irkçılık, çirkin yüzünü bu kez İtalya’da gösterdi. İtalya Birinci Ligi Serie A’da İnter ile Napoli arasında oynanan maça ırkçı tezahüratlar damga vurdu. İnter tribünlerinin, Napoli’nin siyahi futbolcusu Koulibaly’e yönelik ırkçı tezahüratta bulunduğu gerekçesiyle kulüne 2 maç seyircisiz oynama cezası verildi.

Napoli’de forma giyen Senegal asıllı Fransız futbolcu Kalidou Koulibaly, İnter tribünlerinden yükselen ırkçı tezahüratların hedefi oldu. Bir grup ırkçı taraftar, 27 yaşındaki futbolcu topu her ayağına aldığında maymun sesi çıkardı. Hakemin ırkçı tezahüratlara müdahale etmemesi, siyahi oyuncunun sinirlerinin bozulmasına neden oldu. Maç sırasında yaptığı faul nedeniyle sarı kart gören Koulibaly, hakemi alkışladığı için ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı.

Irkçı tezahüratlara maruz kalan Koulibaly maçı öfkeyle terk etti

SAHADAN ÇIKARKEN IRKÇI TEZAHÜRATLAR DEVAM ETTİ

Maç içerisinde ırkçı tezahüratlar yüzünden sinirleri gerilen Koulibaly, oyundan çıkarken yine ırkçı tezahüratların hedefi oldu. Devam eden maçta İnter, eksik kalan rakibini uzatmada attığı golle 1-0 yendi.

Napoli Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, maç sonu yaptığı açıklamasında hakeme büyük tepki gösterdi. Oyuncusunu savunan Ancelotti, “Koulibaly, normal olarak ırkçı söylemlerden etkilendi. Kendisi terbiyeli ve profesyonel biri. Sansiro’da 3 kez anons yapıldı başka da bir şey olmadı. Irkçı tezahüratlara çözüm bu mu? Ne zaman maç durdurulur? Biz bunu bilmek istiyoruz. Bir dahaki sefere maçı terk edeceğiz.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.