Erdoğan, Fatih Portakal’a tepki gösterdi

yazar:

kategori:

TBMM’deki bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci Fatih Portakal’ı eleştirince Meclis Genel Kurulu’nda gergin anlar yaşandı.

Gazeteci Fatih Portakal’ın Fox TV Ana Haber ekranlarında yaptığı açıklamalara, Cumhurbaşkanı Erdoğan bütçe görüşmeleri sırasında tepki gösterdi. Meclis’te gerçekleşen 2019 bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Cumhurbaşkanı, Portakal’ın ‘zamları protesto edelim’ açıklamaları için ‘ahlaksızlık’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden Fatih Portakal için ahlaksız deyince CHP sıralarından tepki yükseldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “En demokratik hakkını kullanmak isteyen birine ‘ahlaksız’ diyen bir Cumhurbaşkanı, toplumun tamanının Cumhurbaşkanı olamaz.” dedi.

Engin Altay’ın Erdoğan’ı hedef alan açıklamalarına AK Parti sıralarından Grup Başkanvekili Özlem Zengin yanıt verdi. Zengin, “Sokak kıştırtıcılığı yapmakla, demokratik hakkı kullanmayı ayırt etmek gerekiyor.” dedi.

Erdoğan, isim vermeden Fatih Portakal’a çok sert tepki gösterdi

AK PARTİ VE CHP ARASINDA SOKAĞA DAVET TARTIŞMASI

Meclis Genel Kurulu’nda devam eden bütçe görüşmelerine ‘sokağa davet’ tartışmaları yaşandı. Fatih Portakal’ın açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert tepki göstermesi üzerine AK Parti ve CHP Grup Başkanvekilleri karşı karşıya geldi.

Meclis kürsüsüne gelerek söz alan Engin Altay, “Eğer sokak olmasaydı, Allah korusun bugün 15 Temmuz başarılı olurdu.” dedi. Altay’a yanıt AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’den geldi. Zengin, 15 Temmuz’da sokaklara çıkan vatandaşların Erdoğan’ın çağrısına yanıt verdiklerini hatırlattı ve “Siz 1960’ta darbecileri sokağa çağırdınız.” dedi.

AK Parti ve CHP arasında söz düellosu yaşandı

“SİZ İNSANLARI TERÖRE ÇAĞIRIYORSUNUZ”

Engin Altay’ın ardından kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CHP sıralarını işaret ederek “Siz insanları sokakta teröre çağırıyorsunuz.” dedi.

Özlem Zengin’in terör açıklamalarına Engin Altay çok sert yanıt verdi. Altay, “İnsanları sokaklara terör için çağıran alçak ve namerttir ama hak ve hukuk arayışı için sokağa çıkan herkese terörist diyen de alçak ve namerttir.” dedi.

Bütçe görüşmeleri CHP’li Altay ile AK Partili Zengin’in tartışmasına sahne oldu (chp)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.