Doktorların kalp masajıyla hayata tutundu

yazar:

kategori:

47 yaşındaki Aydın Özkan isimli vatandaş, önceki gece evinde oturduğu sırada aniden rahatsızlanarak yere yığıldı. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen 47 yaşındaki vatandaş, aile yakınları ve komşularının yardımıyla hemen Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Bakım Ünitesi’ne alındı. Kalp krizi neticesinde kalbi duran Aydın Özkan, önce anjiyoya alınırken doktorların 1 saatlik kalp masajı sayesinde hayata döndürülebildi.

Gaziemir ilçesinde yaşayan 47 yaşındaki Aydın Özkan, emekli bir devlet memuru ve 2 çocuk babası. Sabah saatlerinde göğsündeki sıkışmadan şikayet eden Özkan, bir süre sonra yere yığıldı. Eşinin yerde nefessiz yattığını gören Aslı Özkan, hemen komşularına haber verdi ve 112 acil servisi aradı. Olay yerine gelen 112 ekipleri, kalp krizi geçiren vatandaşa evinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra en yakın hastaneye yetiştirdiler. Kalp krizi teşhisiyle acil servise alınan Aydın Özkan burada Kardiyoloji Uzmanı Dr. Selim Ekinci ve ekibi tarafından acilen anjiyoya alındı.

DOKTORLARIN ÖZVERİSİ HAYAT KURTARDI

Ambulansla hastane yolunda kalbi duran 47 yaşındaki 2 çocuk babası Aydın Özkan, hastane doktorlarının 1 saat süren kalp masajıyla hayata yeniden merhana derken, yoğun bakımdan çıktıktan sonra kendisini hayata döndüren doktoru  Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mine Tavlı Yılmaz ve ekibine teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.