Darbeciler Genelkurmay’a böyle girdi

yazar:

kategori:

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi askerlerin 15 Temmuz gecesi kalkıştığı hain darbe girişimine ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın özel haberine göre görüntüler hain kalkışmanın gerçekleştiği gece Genelkurmay Karargahı’na ait. Kalkışma sırasında Genelkurmay Karargahı’na gelen hainlerin binaya giriş anları ve askeri helikopterlerin darbecilere yaptığı sevkiyat güvenlik kameralarıyla anbean kaydedildi.

Türkiye’yi kana bulayan hain darbeciler kalkışmayı aslında gece 03.00’dan itibaren planlamıştı. Ancak aynı gün MİT Müsteşar’ı Fidan’ın karargahı ziyaret etmesi darbecilerin paniğe kapılmasına neden oldu. Fidan’ın karargahtan ayrıldığı saat olan 20.20’den itibaren darbeciler hain planlarını gerçekleştirmek üzere harekete geçti. Görüntülere göre saat 21.21’de darbeci Özel Harekat personelini taşıyan otobüs Genelkurmay Karargahı’na geliyor.

AĞIR TEÇHİZATLA KARARGAHI BASTILAR

Görüntülerde ağır teçhizatlı olduğu anlaşılan darbeci askerler Ay-Yıldız Nizamiyesi önünden karargaha doğru ilerliyor. İçerde bulunan darbeci subayların da özel harekat personeline kapıları açtığı görülüyor.

Karargaha ilerleyen darbeci askerler, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey ismi derdest ederek, karargahı işgal ediyor. Hainlerin 15 Temmuz gecesi sadece Özel Harekat Komutanlığı’nda değil, Genelkurmay Başkanlığı’na da zırhlı araç yönlendirdiği anlaşıldı.

Askeri helikopterler gece boyunca darbecilere silah ve mühimmat sevkiyatında bulundu

DARBECİLER TANKLARI GENELKURMAY’A SÜRDÜ

Ankara Mamak’ta bulunan 28’inci Mekanize Tugayı’ndan yola çıkan darbeciler, zırhlı araçlarla Genelkurmay Karargahı’na geldi. Darbecilerin komutasındaki ilk tank gece 01,29’da Ay-Yıldız Nizamiyesi’nden giriş yaparak Genelkurmay Karargahı’n ilerliyor.

Genelkurmay Karargahı’na helikopterle iniş yapan darbeciler, derdest ettikleri komutanları darbenin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ne götürdü. Karargahı işgal eden darbecilere ise silah ve mühimmat sevkiyatı bu helikopterlerle yapıldı.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.