CHP’nin büyükşehir adayları bugün belirleniyor

yazar:

kategori:

CHP Genel Merkezi’nde bugün gerçekleşecek olan Parti Meclisi toplantısının ardından Adana, Antalya ve İstanbul adaylarının açıklanması bekleniyor.

CHP seçmeninde gözler Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın işaret ettiği Parti Meclisi Toplantısı’nda. Bugün genel merkez binasında gerçekleşecek Parti Meclisi Toplantısı’nda CHP’nin 200 adayının daha açıklanması planlanıyor. Toplantı sonrasında İYİ Parti ile ittifak kurulması beklenen Antalya ve Adana gibi büyükşehir adayları kamuoyuyla paylaşılacak.

Edinilen bilgilere göre CHP PM toplantısında öncelikle İYİ Parti ile yapılması planlanan yerel seçim ittifakı masaya yatırılacak. İttifak konusunda yönetim, PM üyelerinin onayını alacak. Sonrasında adaylar tek tek oylanacak. İttifakın oluşturulacağı Adana ve Antalya gibi illerle Mersin’in de aralarında bulunduğu 10’dan fazla ilin adayı bugün açıklanacak.

CHP kulis bilgilerine göre Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı içinse Muhittin Böcek’in ismi öne çıkıyor. Yarışın sert geçeceği bir diğer büyükşehir olan Mersin’de ise Vahap Seçer veya Serdar Kuyucu aday gösterilecek.

Beylikdüzü Belediye Başkanı İmamoğlu, İBB adaylığına yakın

İMAMOĞLU’NUN ADAYLIĞI KESİN GİBİ

CHP’nin merakle beklenen İBB adayının ise bugün açıklanabileceği iddia ediliyor. Kulislerde adı en güçlü şekilde geçen isim, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. PM öncesi gerçekleşecek MYK toplantısında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun onay vermesi durumunda İmamoğlu’nun adaylığı oylanacak.

CHP kurmayları ön seçim şartıyla aday olabileceğini açıklayan Muharrem İnce’nin ise İBB adaylığı için hiç şansının kalmadığını düşünüyor. CHP Sözcüsü Öztrak, “İstanbul’da aday belirlenme sürecini Parti Meclisi’miz yürütüyor.” diyerek İnce’nin ön seçim şartına kapıları kapatmıştı. 

Ankara’da Mansur Yavaş ismi kesin gibi

ANKARA’DA İBRE MANSUR YAVAŞ’I GÖSTERİYOR

Açıklanması beklenen bir diğer önemli büyükşehir Ankara’da, ibre Mansur Yavaş’ı gösteriyor. İYİ Parti’nin görüştüğü Mansur Yavaş, yarışa CHP sıralarından girmek istediğini belirtmiş ve İYİ Parti’ye hayır demişti.  2014 yerel seçimlerinde çok az bir farklı Ankara’yı kazanamayan Yavaş, sonrasında CHP’den istifa etmişti. Yavaş’ın yeniden CHP üyesi olup olmayacağı konusu netlik kazanmadı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.