ABD, Uzay Kuvvetleri Komutanlığı Kuruyor

yazar:

kategori:

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) uzayda görevlendirilmek üzere kuvvet komutanlığı kuruyor. Başkan Trump, Uzay Kuvvetleri Komutanlığı kurulmasını öngören yasayı imzaladı.

ABD’de uzun süredir konuşulan Uzay Kuvvetleri Komutanlığı projesi resmen hayata geçiriliyor. Bilim kurgu film senaryolarını aratmayan projeye Başkan Donald Trump onay verdi. Amerikan yönetimi uzayda görevlendirmek üzere subay yetiştirecek.

ABD Başkanı Trump, Savunma Bakanı Jim Mattis ile bir araya gelerek, uzayda görevlendirilmek üzere asker yetiştirilmesini öngören yasayı onayladı ve proje resmen başlamış oldu.

UZAY SAVAŞ ALANI HALİNE GELDİ

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon, bu yıl yayınladığı ulusal strateji belgesinde ‘kalabalık ve karmaşık hale gelmesi nedeniyle’ uzayın bir savaş alanı haline geldiğini belirtmişti. ABD’nin uzay araştırmaları alanındaki en yakın rakipleri Çin ve Rusya’nın son dönemde attıkları adımlar, Amerikan yönetiminin Uzay Kuvvetleri Komutanlığı’nı kurmaya sevk etti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.